Verstaalla töissä

Esa Torniainen

Olen HR-konsultti, jolla on laaja-alainen kokemus henkilöstöjohdosta – eikä vain siitä. Pitkällä työurallani olen saanut tukea organisaatioiden ja ihmisten menestystä ja samalla kehittää osaamistani monipuolisissa tehtävissä tietotekniikan asiantuntijarooleista palvelutuotannon esihenkilö-, projekti- ja kehittämistehtävien kautta henkilöstöjohtamisen ja -kehittämisen pariin. Nyt toimin yrittäjänä ja autan projektipohjaisesti organisaatioita kehittämään HR:äänsä tai toimintaansa HR:n keinoin. Tässä yhdistyvät mainiosti kokemukseni teknologiasta, liiketoiminnasta,  esihenkilötyöstä ja HR:stä koulutukseeni liikkeenjohdosta, sosiaalipsykologiasta ja valmennuksesta.
 
Alla CV:ni lyhyesti tiivistettynä – tarkemmat tiedot löytyvät LinkedIn-profiilistani. Verkostoidutaan ja jutellaan lisää!
Valokuva Esa Torniaisesta, värikuva Sibelius-monumentin luona. Kuvaaja: Lotta Merisaari
Esa kurkistelee Sibelius-monumentin (Eila Hiltunen, 1967) putkiin. Kuva: ©Lotta Merisaari.

Työura

Yli 35 vuoden työkokemukseni voi ryhmitellä työsisältöjen, roolien ja aikakausien mukaisesti tähän tapaan:
  • IT-asiantuntija n. 10 v (1987 – 1997)
  • IT-palvelutuotanto ja -liiketoiminta n. 12 v (1997 – 2009)
  • HR Business Partner n. 11 v (2009 – 2020)
  • HR-konsultti n. 3 v (2020 – )
Tähän matkaan sisältyy myös erilaisia esihenkilörooleja noin 20 vuoden verran.

Koulutus

Käytännön työelämä veti minut TKK:n (nyk. osa Aalto-yliopistoa) IT-opinnoista kesken mukaansa. Työn ohessa olen kerryttänyt muita tutkintoja/opintoja:
  • MBA, Henley Management College (UK), 2000 – 2004
  • YTK (sosiaalipsykologia), Helsingin yliopisto, 2008 – 2010
  • Ratkaisukeskeinen valmentaja, HY+, 2020 – 2021
  • Työoikeuden asiantuntijaohjelma, Alma Talent/Juristiliiton Koulutus, 2022 – 2023
  • monialaisesti ajattelua kehittävää ja eri elämänaloihin näköaloja avaavaa jatkuvaa opiskelua mm. avoimessa yliopistossa, kuten filosofiaa (15 op), estetiikkaa (35 op) ja teatteritiedettä (30 op)

Vahvuudet, ominaisuudet, orientaatio

Motivoidun monenlaisista tehtävistä, strategiselta tasolta käytäntöön. Olen mm. tukenut organisaation strategian määrittelemistä henkilöstönäkokulmasta ja sen toteuttamista dialogisesti. Liiketoiminnan muutosten tukeminen HR:n keinoin on kuulunut perustehtäviini, samoin niiden vaikutusten hallinta henkilöstöön. Käytännössä tämä on tarkoittanut prosessien, työkalujen, organisaation ja toimintatapojen kehittämistä tiiviissä yhteistoiminnassa eri tahojen kanssa – niin koordinoiden kuin itse kädet savessa tehden, aina tilanteen mukaan. Työtyylini on analyyttinen ja lähestyn asioita tietoihin perustuen. Tartun pelotta toimeen mutkikkaidenkin asioiden rakenteistamiseksi ja selkeyttämiseksi – hähmäisetkin jutut selkiytyvät dokumentoimalla, joka on vahvuuksiani. Toimin tehokkaasti niin ryhmissä kuin itsenäisesti. Sujuvat työskentelykieleni ovat suomi ja englanti.
Toimintaani leimaa ammattimaisuus, ratkaisukeskeisyys ja systeemisyys. Tekemistäni ohjaa luotettavuus, eettisyys ja vastuullisuus. Ihmisten kanssa autenttisuus yhdistyy yhdenvertaiseen ja myötätuntoiseen kohtaamiseen. Tavoittelen harmoniaa, joka on yksi kauneuden muoto.
 
Taannoin pyysin noin kymmeneltä kanssani pitkään työskennelleeltä kokemuksia siitä, millainen olen kollegana – persoonana ja osaajana. Vieressä tästä syntynyt sanapilvi.

Työn ulkopuolella minut löytää usein kulttuuririentojen parista. Pidän myös mukavista illoista ystävien kanssa keskustellen ja hyvästä ruoasta nautiskellen. Myös yhdistystoimintaa on tullut harrasteltua.